Torstaina 2.8. ja 9.8 pienempien ja aloittelevien kuljettajien yhteisharjoitukset Lemussa. (Santun radalla)

 

klo 16:00 alkaen rata käytössä.

klo 17:00 radalle opastusta tarvitsevat kokoontuvat Grilli Lemun Portille, Kustavintie 1167.

- mukana neuvomassa / valmentamassa kerhon MXC-kilpakuskeja
- ajon jälkeen makkarat ja uinti mahdollisuus

Mukaan voi tulla kaikki kiinnostuneet, jos ei ole omaa pyörää, niin on mahdollisuus käyttää kerhon pyöriä.

 

Hinta 10 €/ kuljettaja (+ kerhon pyöränmaksu 15 €)

 

Tarkoitettu 50 cc alkaen ->

Kelivaraus, kovalla sateella radalla ei voi ajaa. Varmistus iltapäivään mennessä kerhon Facebook -sivulla ja kysyä voi myös puhelimitse.

 

Lisätietoja: Santtu Rautanen 040 511 5673

TMK:n ajotreenit Säkylässä keskiviikkoina 15.8. ja 29.8.2018

 

klo 16:00 Alkaen rata käytössä, lämmittelyerät omatoimisesti (väh. 10 – 20 min)

klo 17:45 Aloituspalaveri, ryhmäjaot

klo 18:00 Yhteistreenit

klo 20:00 Lopetus

 

Jäsenille alk. 65 cc, 85/150cc ja isommat.

 

Hinta 15 € / maksu paikan päällä
- paikalla buffet

Turun Moottorikerho ja Turun Seudun Moottoriurheilijat järjestivät tytöille ja naisille offroad-moottoripyöräilyn ajoviikonlopun Turun ja Raision sisäradoilla. Lajin parissa nähtiin kahden päivän aikana yli 60 henkilöä.
 
Offroad NaisDays -tapahtuma käynnistyi lauantaina alkuiltapäivästä laji-infolla Turun Moottorikerhon TMK Tietokeskus-Center -sisäradalla Turun Artukaisissa. Heti alkajaisiksi nimensä ilmoittautumislistalle kirjasi reilut 50 tyttöä ja naista, jotka jaettiin yhteen enemmän ajokokemusta omaavien sekä viiteen aloittelijoiden ryhmään. Iso osa joukosta nousi motocross- ja enduropyörän satulaan ensimmäistä kertaa elämässään. Mukana oli myös tieliikenteestä esimerkiksi matkamotoristeina kokemusta omanneita.
 
Tapahtuma jatkui sunnuntaina Turun Seudun Moottoriurheilijoiden TSMU Extreme Areenalla Raisiossa. Mukana oli kolmisen kymmentä innokasta, joista osa ajoi jo lauantaina ja osa oli uusia osallistujia.
 
Enemmistö tytöistä ja naisista oli Turun alueelta, mutta osallistujia oli myös muun muassa pääkaupunkiseudulta sekä Vaasan suunnalta. Nuorin osallistuja oli kahdeksanvuotias ja rikkaampaa elämänkokemusta edusti lähellä 60 vuotta ollut kuljettaja. Eniten oli edustettuna ikäluokka 25-40-vuotiaat.
 
Tapahtumassa oli käytössä motocross- ja enduropyöriä niin isäntäseuroilta kuin kauppiaina mukana olleilta Bike & Boat World Turulta, Molitorilta ja ProCafe SEO Raisiolta sekä maahantuojilta KTM Nordic ja Snellman Motosport.
 
Tarjolla oli niin pienten lasten kuin aikuisten pyöriä. Kaikille löytyi sopiva kalusto ja jokainen pääsi halutessaan ajamaan usean kerran. Ajossa oli Beta-, Fusion-, Honda-, KTM- ja Suzuki-pyöriä. Polttomoottoripyörien rinnalla ajamaan pääsi KTM:n sähköenduropyörillä.
 
Kansainvälinen pilottihanke
 
NaisDays-tapahtumaa oli vahvasti tukemassa Kansainvälisen Moottoriliitto FIM:n naiskomissio, joka haluaa panostaa yhä enemmän ruohonjuuritason toimintaan. NaisDays oli pilottiprojekti, jolla haettiin kokemusta FIM:n, kansallisten liittojen, maahantuojien sekä paikallisten moottorikerhojen yhteistyöstä. Tätä mallia halutaan laajentaa myös muihin maihin.
 
Tarkoituksena on osoittaa, että kun yhdistetään voimat, pystytään tavoittamaan yhä enemmän sellaisia ihmisiä, jotka eivät välttämättä ole koskaan edes kokeilleet moottoripyörällä ajoa.
 
FIM:ssä oltiin todella innoissaan tästä Suomen pilotista, joka on hieno esimerkki yhteistyön voimasta, kun kaikilla moottoripyörälajien ihmisillä on kuitenkin se sama päämäärä, jonka eteen tehdään työtä.
 
- Viikonloppu oli todellinen menestys monelta kantilta. Odotimme paikalle paria kymmentä kuskia, mutta saimme triplamäärän, minkä takia lopetimme tapahtuman mainostamisen hyvissä ajoin, tapahtuman pääpuuhamiehenä toiminut naantalilainen endurokonkari Mika Vuori kertoo.
 
- Meille kaikille talkoolaisille oli todellinen ilo nähdä se innostus, minkä ajaminen synnytti tytöissä ja naisissa. Kumpanakin päivänä oli niin paljon riemua, ettei sitä voinut kuin ihastella. Vaikutti siltä, että kaikki saivat hienoja kokemuksia. Toisille haasteita oli enemmän ja toisille vähemmän, mutta tukea ja kannustusta löytyi.
 
Järjestäjät toivovat, että tapahtuma tuo moottoripyörälajien pariin uusia harrastajia on se sitten radalle pyörän kanssa tai talkooporukoihin ja katsomoihin.
 
NaisDays on tarkoitus järjestää myös jatkossa. Lisäksi muuallakin Suomessa järjestetään eri tahojen toimesta erilaisia tytöille ja naisille suunnattuja ajotapahtumia. Esimerkiksi lauantaina järjestettiin Konnevedellä enduron talvinen ajoleiri.
 
Lisätietoja naisten ajoharrastuksesta saa valtakunnallisesti muun muassa Rapakat-Facebook-ryhmästä sekä Suomen Moottoriliitosta.
 
Lisätiedot

Offroad NaisDays
 
Turun Moottorikerho ry
TMK Tietokeskus-Center
Artukaistentie 9, Turku

Turun Seudun Moottoriurheilijat ry
TSMU Extreme Areena
Puhdistamonnousu, Raisio
Tusmula-kerhotila Salvumiehenkatu 4, Turku